27 Απριλίου (Ημέρα των Βασιλέων) ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ - 1 Μαΐου (Εργατική Πρωτομαγιά) ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ - Κυριακή 5 Μαΐου EXTRA ΑΝΟΙΚΤΟΣ (10:00-14:00)


Ron Donders

Ονομάζομαι Ron Donders, διευθυντής εργαστηρίου στην E&R Classics. Είμαι πρώτος μηχανικός και κύριος τεχνικός και εργάζομαι σε vintage αυτοκίνητα από τα 16 μου. Το να ασχολούμαι με τα κλασικά αυτοκίνητα ήταν πάντα ένα χόμπι για μένα και σε μεταγενέστερη ηλικία το έκανα επάγγελμά μου και επικεντρώθηκα σε ιταλικά κλασικά αυτοκίνητα όπως η Fiat , Alfa Romeo και Lancia. Το 2008 ο Ernest μου ζήτησε να ξεκινήσω το E&R Classics μαζί του και έκτοτε είμαι υπεύθυνος για το εργαστήριο.

Αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο όταν ήμουν 17 ετών. Ήταν ένα Mazda 626 που το ανακαίνισα πλήρως. Όταν ήμουν αρκετά μεγάλος για να πάρω δίπλωμα οδήγησης, αυτό το αυτοκίνητο ήταν εντελώς καλά και μπορούσα να πάω στο δρόμο. Μου άρεσε αυτό και ήμουν πολύ περήφανος για τη δουλειά μου. Το πρώτο κλασικό αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν μια Alfa Romeo Giulia 1300 TI, με την οποία πήγαινα συχνά τα Σαββατοκύριακα και πήγαινα μαζί της για ψώνια.

Το αυτοκίνητο των ονείρων μου είναι μια Mercedes-Benz 190 SL σε ασημί μεταλλικό χρώμα με μπλε δερμάτινο εσωτερικό.

Ας υποθέσουμε ότι έπρεπε να δώσετε σε κάποιον έναν ανελκυστήρα. Ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;
Θα ήθελα να δώσω στον Μαξ Βερστάπεν έναν ανελκυστήρα. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής της Formula 1 εδώ και χρόνια και ότι ο Max έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν φυσικά φανταστικό. Ίσως μπορέσω να του δώσω κάποιες συμβουλές αν του δώσω μια ώθηση…

Ποια είναι η καλύτερη μνήμη που σχετίζεται με το αυτοκίνητο;
Έχω πολλές διασκεδαστικές αναμνήσεις σχετικά με το αυτοκίνητο. Μερικές που μου έχουν μείνει είναι διάφορες αποκαταστάσεις που έχω πραγματοποιήσει ανεξάρτητα. Από μια Porsche 356 σε ένα Austin Healey. Έφτασαν όλα σε κομμάτια και τα έχουν αποκαταστήσει. Μέχρι σήμερα είμαι πολύ περήφανος για αυτές τις κλασικές αποκαταστάσεις αυτοκινήτων.

Μου αρέσει επίσης η επαφή με τους πελάτες μας. Γνωρίζεις τόσους πολλούς ωραίους ανθρώπους που όλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα αυτοκίνητα. Ο καθένας έχει τις δικές του ιστορίες και αυτό κάνει τον κόσμο των παλιών χρόνων τόσο διασκεδαστικό για μένα.

Τι κάνει μια εργάσιμη μέρα στο E&R Classics τόσο διασκεδαστική για εσάς;
Η ποικιλομορφία στη δουλειά μου είναι αυτό που κάνει μια εργάσιμη μέρα τόσο διασκεδαστική για μένα. Τη μια στιγμή βοηθάω πελάτες που έχουν μια τεχνική απορία, την άλλη ασχολούμαι με το συνεργείο και διαχειρίζομαι τους μηχανικούς μας και αργότερα κάνω σχέδια για το μέλλον μαζί με τον Ernest. Καμία μέρα δεν είναι ίδια και αυτό είναι που κάνει τη δουλειά στην E&R Classics τόσο διασκεδαστική για μένα.